ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι έκανε τόσο έξαλλο τον Φορτσάκη;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο κύριος Θεόδωρος Φορτσάκης, αιφνιδίως δυστρόπησε!.. Την ιδιοσυγκρασία του, φαίνεται πως τάραξε σφόδρα η απόφαση της Πρυτανείας τα Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως ομιλητής στην πανηγυρική τελετή της 25ης Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ κάνει λόγο για «κατάντημα» του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Χώρας, τόσο λόγω της διπλωματικής στάσης των πρυτανικών αρχών στο ζήτημα της κατάληψης της Νομικής όσο, και κυρίως, για την πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα, που κατά τον Θ. Φορτσάκη έγινε «κατά παράβαση της μεγάλης παράδοσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και κάθε πανεπιστημιακής δεοντολογίας». Σχολιάζει δε πως τέτοιου μεγέθους ιεροσυλία, έγινε μόνο επί χούντας…

«Στη σημαντική αυτή τελετή πάντοτε καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως το ανώτατο εθνικό και θεσμικό σύμβολο, ενώ ο πανηγυρικός εκφωνείται από αναγνωρισμένο καθηγητή, ιστορικό, ο οποίος τώρα παραμερίστηκε, παρότι του είχε αρχικά ανατεθεί να ομιλήσει.

Μόνον επί Χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών», αναφέρει χαρακτηριστικά.  

«Η υποβάθμιση του πανεπιστημίου σε βήμα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί μοιραία στην περαιτέρω απαξίωσή του. Ας μην επιτρέψουν οι πρυτανικές αρχές στη μικροπολιτική σκοπιμότητα να εξανεμίσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους. Εκτός και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στην συνέχεια τον κ. Πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος και σύρουν μαζί του τον χορό με τις μουσικές του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας», καταλήγει ειρωνικά ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.