ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς να ξεπεράσετε τον καλοκαιρινό hungover

Tweet
Share
Tweet
Share

To καλοκαίρι είναι η περίοδος που καταναλώνουμε περισσότερο αλκοόλ, οι βραδινές έξοδοι μπορεί να μας παρασύρουν. Πονοκέφαλος, ζαλάδα, κούραση, ατονία είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει κανείς μετά από μια νύχτα με πολύ ποτό. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να νιώθετε πολύ καλύτερα την επόμενη μέρα. Ιδού μερικές από τις συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί για να ξεπεράσετε το hungover.

To ποτό μπορεί να προκαλέσει έλλειψη υγρών, αφυδάτωση και να στερήσει τον οργανισμό μας από πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Καλό είναι την επόμενη μέρα μιας οινοποσίας να πίνουμε πολύ νερό αλλά και φρέσκο χυμό από πορτοκάλια παραδείγματος χάρη. Θα μας ενυδατώσουν και θα νιώθουμε περισσότερη ευεξία. Οι πολυβιταμίνες επίσης μπορούν να αναπληρώσουν τα χαμένα θρεπτικά συστατικά.

Το καλό πρωινό μπορεί πραγματικά να μας κάνει να συνέλθουμε και να νιώσουμε πιο ξεκούραστοι. Ενδείκνυνται τροφές με βιταμίνη Β γιατί βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Μια μπανάνα ας πούμε είναι ένα απαραίτητο συστατικό του πρωινού μας εάν θέλουμε να νιώσουμε πολύ καλύτερα. Μην ενδίδετε στην πείνα που μπορεί να νιώσετε το πρωί, προτιμήστε ένα ελαφρύ γεύμα, ένα τοστ λόγου χάρη με τυρί και γαλοπούλα χαμηλών λιπαρών, ελαφρύ για το στομάχι σας.  Αποφύγετε το βαρύ φαγητό κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας αλλά και το κάπνισμα που ενισχύει την αφυδάτωση και όχι μόνο.

Οι έρευνες έχουν αποδείξει πως όσο λιγότερο κοιμόμαστε μετά από ένα hung over τόσο περισσότερο εξανλτημένοι νιώθουμε. Συνιστούν ένα οκτάωρο ύπνου για να νιώθουμε καλύτερα.

Είναι πολύ σημαντική επίσης μια ελαφριάς μορφής άσκηση. Ένα γρήγορο δεκάλεπτο περπάτημα μπορεί όχι μόνο να μας αναζωογονήσει αλλά και να βοηθήσει το αναπνευστικό σύστημα να λειτουργήσει πολύ καλύτερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman