ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Oedipus: Sex with Mum Was Blinding

Tweet
Share
Tweet
Share

I’m going to ask you to close your eyes
and imagine that you ‘re standing in front of a mirror….

Το νέο έργο της Έλλης Παπακωνσταντίνου (Fulbright Artist’s Award 2018-20) & της ομάδας ODC Ensemble «Oedipus: Sex with Mum Was Blinding» σε μουσική σύνθεση των Τηλέμαχου Μούσα και Julia Kent κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 για πέντε μόνο παραστάσεις σε μία από τις ωραιότερες σκηνές του κόσμου, το BAM FISHER (Ακαδημία Μουσικής του Μπρούκλιν) της Νέας Υόρκης. Στην Αθήνα, θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε από τις 11/10 έως και 20/10 για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Σφενδόνη.

Η παράσταση είναι διεθνής συμπαραγωγή του CCRMA (Center for Computer Research in Music & Acoustics), STANFORD UNIVERSITY, Αμερική, The Warburg Institute, School of Advanced Study, University Of London, Ηνωμένο Βασίλειο, του ARTS COUNCIL DENMARK, του Iδρύματος Φουλμπράιτ και του Ιδρύματος ΝΕΟΝ.
Η παράσταση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.
Την παράσταση παρουσιάζει στην Νέα Υόρκη η Αμερικάνικη εταιρία παραγωγής The Director’s Company (NYC).

Λίγα λόγια για την παράσταση
Το έργο «Oedipus: Sex with Mum Was Blinding» είναι μία υβριδική όπερα που συνδυάζει visual arts και τη χρήση νέων τεχνολογιών, βασισμένη στον Οιδίποδα Τύραννο. Η Έλλη Παπακωνσταντίνου, αντλώντας υλικό από σύγχρονες μελέτες και πειράματα, διαβάζει τον Σοφοκλή με αντι-εξουσιαστική ματιά, θέτοντας ζητήματα ταυτότητας και βιολογικού προσδιορισμού.
Πώς επηρεάζουν οι πρόγονοί μας τις επιλογές μας;
Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τη φύση της ανθρωπότητας;
Είμαστε πραγματικά ελεύθεροι;
Στη διαδραστική αυτή παράσταση η σκηνοθέτης διερευνά επίσης, πώς μπορεί το κοινό να αποτελέσει τον ΧΟΡΟ της αρχαίας τραγωδίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Σημερινοί πολίτες καλούνται να ερμηνεύσουν τα χορικά του Οιδίποδα και να ολοκληρώσουν την παρτιτούρα της νέας όπερας.

Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη / Λιμπρέτο / Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική σύνθεση: Τηλέμαχος Μούσας, Julia Kent
Video art / real time video: Stephanie Sherriff
Επιστημονικός σύμβουλος: Μάνος Τσακίρης
Ηλεκτροακουστικά περιβάλλοντα/ new instruments: Hassan Estakrian & Barbara Nerness
Παίζουν: Julia Kent (τσέλο), Misha Piatigorsky (πιάνο), Νάσια Γκόφα, Αναστασία Κατσιναβάκη, Λητώ Μεσσήνη, Theodora Loukas και Μάνος Τσακίρης.


Στο ρόλο του χορού οι θεατές.

Περισσότερες πληροφορίες: www.elli.site

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman