ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Bundesbank: Ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Λίγες ώρες πριν την κατάθεση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της Αθήνας, η κραταιά Bundesbank επαναφέρει στην ημερήσια διάταξη, δυσοίωνα σενάρια Grexit.

Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί λύση τελειώνει, αναφέρει σε συνέντευξή του στο περιοδικό  Focus, ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann δείχνοντας ότι δεν θεωρεί απίθανη ακόμη και άτακτη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας επιβαρύνοντας το ήπιο κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο επαναφέρει το σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας. «Πρέπει να γνωρίζουμε πως αν ένα μέλος της νομισματικής ένωσης αποφασίσει να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και συνακόλουθα αναστείλει τις πληρωμές προς τους πιστωτές του, τότε η άτακτη χρεοκοπία του δεν θα μπορεί να αποφευχθεί» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του ο διοικητής της Bundesbank υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει απολέσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των εταίρων της και σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί. Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει τη διαφωνία του στην επέκταση του ELA για την Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.