ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο πολιτισμός κοντά στον τουρισμό: Συνάντηση Ξυδάκη- Κουντουρά

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί το βασικό σημείο της συζήτησης που έχουν το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας Νίκος Ξυδάκης με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η καλύτερη προβολή του πολιτιστικού αποθέματος, η δημιουργία υπεραξιών τόσο στο περιεχόμενο της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας αλλά και η βελτιστοποίηση του οικονομικού αποτελέσματος αναμένεται να τεθούν επί τάπητος.

Πιο συγκεκριμένα η συνεργασία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων με τον ΕΟΤ, η δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από το Εξωτερικό για πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες, η παροχή διευκολύνσεων σε κινηματογραφικές παραγωγές, η κοινή παρουσία σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και η προώθηση μια στρατηγικής ανάδειξης μνημείων αλλά και προβολής νέων δημιουργών είναι ζητήματα που απασχολούν το υπ. Πολιτισμού.

Πέρα από αυτά το υπ. Πολιτισμού σχεδιάζει ενδυνάμωσης της συνεργασίας και με τους φορείς του κλάδου (ΞΕΕ, ΣΕΤΕ κλπ) στο πλαίσιο της προσπάθειας να δοθεί ουσιαστικά ένα νέο περιεχόμενο στο ελληνικό τουριστικό γίγνεσθαι.

πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα