ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βρετανία: "Κινηματογραφικοί" ληστές άδειασαν 300 χρηματοκιβώτια με κοσμήματα

Tweet
Share
Tweet
Share

Ληστεία... κινηματογραφικών προδιαγραφών, πραγματοποίηθηκε στο Χάτον Γκάρντεν, τη συνοικία των κοσμηματοπωλείων της βρετανικής πρωτεύουσας, αφού επιτήδειοι άδειασαν, στην κυριολεξία, το περιεχόμενο από 300 χρηματοκιβώτια της εταιρείας Hatton Garden Safe Deposit Limited.

Οι διαρρήκτες αφού πρώτα τρύπωσαν στο φρεάτιο του ασανσέρ, στη συνέχεια άνοιξαν μια δίοδο προς την αίθουσα των χρηματοκιβωτίων, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό και άδειασαν τα μισά περίπου χρηματοκιβώτια της εταιρείας.

Αν και ο αριθμός των χρηματοκιβωτίων που διέρρηξαν οι ληστές δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία, το σίγουρο είναι πως τα περισσότερα από τα χρηματοκιβώτια χρησιμοποιούνται από εμπόρους διαμαντιών και κοσμημάτων, γεγονός που ανεβάζει τις εκτιμήσεις για το ακριβές ποσό της λείας σε «εκατοντάδες χιλιάδες» λίρες, όπως δήλωσε και ο ειδικός στον τομέα των διαμαντιών, Λιούις Μάλκα.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης για τη ληστεία και έστειλε άνδρες της οικονομικής αστυνομίας στο σημείο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες χρησιμοποίησαν «βαριά εργαλεία για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αίθουσα». Όπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph, οι διαρρήκτες κατάφεραν να εξουδετερώσουν το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας του κτιρίου. «Απ' ότι κατάλαβα, πέρασαν από το φρεάτιο του ανελκυστήρα για να φτάσουν στο υπόγειο όπου βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια» ανέφερε ο Μάλκα.

Το Hatton Garden Safe Deposit Limited είχε γίνει στόχος διαρρηκτών το 1975 και το 2003.


Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman