ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φλαμπουράρης: Το πότε θα συμφωνήσουμε δε παίζει ρόλο…

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, δε βιάζεται να κλείσει η Συμφωνία με τους δανειστές. «Θα καταλήξουμε σε έντιμο συμβιβασμό. Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά», λέει με βεβαιότητα και προσθέτει: «το θέμα είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, το πότε δεν παίζει ρόλο». Παραδέχθηκε ωστόσο την ίδια ώρα ότι εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί «υπάρχει πρόβλημα στην οικονομική ρευστότητα».

Ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης και συντονιστής του κυβερνητικού έργου μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για δύσκολη και σκληρή «μάχη» με τους δανειστές. «Οι δανειστές επιδιώκουν όσο το δυνατόν περισσότερο να πιέζουν για να κερδίζουν περισσότερα όχι γιατί θεωρούν πως αυτό είναι λύση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία αλλά γιατί θέλουν ουσιαστικά να επιβάλλουν την επιλογή που επέβαλαν πριν από πέντε χρόνια και η οποία αποδείχθηκε καταστροφική».

Ο ίδιος μίλησε για  «Ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για την πορεία της χώρας και παρότι, έχουμε την εντολή από τον λαό να μην υποχωρήσουμε, δεν θα ήταν κακό να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό». Έσπευσε όμως να απορρίψει το ενδεχόμενο εκλογών σημειώνοντας πως δεν «έχουν κανένα νόημα». «Η εντολή που πήραμε από το λαό είναι συμφωνία, παραμονή στην ΕΕ και εντός του ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερθείς στην κριτική της Αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για χρονοτριβή στις διαπραγματεύσεις διερωτήθηκε «μας λένε καθυστερείτε, δεν υπογράφετε. Τι να υπογράψουμε; Μειώσεις μισθών και συντάξεων; Ή ομαδικές απολύσεις;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.