ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ξανάρχισε επιτυχώς ο κοινωνικός διάλογος μετά από 5 χρόνια

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Κοινή βάση συζήτησης για την αύξηση του κατώτερου μισθού, μολονότι η πλευρά των εργοδοτικών ενώσεων διατύπωσε τις επιφυλάξεις της, φάνηκε να διαμορφώνεται κατά την πρώτη συνάντηση σήμερα Τετάρτη μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στο υπουργείο Εργασίας.

Όλοι οι συμμετέχοντας, εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων χαιρέτησαν την επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου μετά από πέντε χρόνια ενώ, ζήτησαν να επανέλθει ο θεσμός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και να δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους η δυνατότητα να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα χωρίς παρεμβάσεις.

Απολύτως συμβατές με τα αιτήματα των συνδικάτων χαρακτήρισε τις κυβερνητικές προτάσεις η ΓΣΕΕ, ενώ η πλευρά των εργοδοτών εξέφρασε επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο της επαναφοράς των τριετιών και των ωριμάνσεων, καθώς και για το υψηλό μη μισθολογικό κόστος.

Ιδιαίτερα σχολιάστηκε η αναφορά του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Βασίλη Κροκίδη, ο οποίος επικαλούμενος πληροφορίες του ΣΕΠΕ έκανε λόγο για 800.000 αδήλωτους εργαζόμενους εξαιτίας των οποίων ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ ετησίως οι απώλειες για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.