ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Καμπανάκι από Μάρδα: "Μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ"

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Mega, δήλωσε πως η κυβέρνηση χρειάζεται 350-400 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες, επιβεβαιώνοντας πως όντως υπάρχει κενό στα έσοδα. Μάλιστα, δεν έκρυψε την αγωνία του για τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε το κράτος πρέπει να βρει τα χρήματα για να δοθούν οι εντολές πληρωμής μισθών και συντάξεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολίασε χαρακτηριστικά πως δύο είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες, η 24η και η 27η Απριλίου, οπότε και δίνονται οι εντολές για συντάξεις και μισθούς και πως η κυβέρνηση ελπίζει πως το κενό θα καλυφθεί από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. «Θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ακόμη και εάν οι δήμαρχοι συνεχίσουν να αντιδρούν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ωστόσο «το πρόβλημα είναι σοβαρό».

Αυτή τη στιγμή, τόνισε ο ίδιος, χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες. Μπορεί η ρύθμιση των 100 δόσεων να καλύψει ή και να υπερκαλύψει το κενό, όμως αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα, είπε ο κ. Μάρδας. Στην περίπτωση όμως που η κυβέρνηση δεν πιάσει το στόχο των 100 δόσεων, τότε τα αποθεματικά από Δήμους, Περιφέρειες και φορείς θα χρησιμοποιηθούν για να σώσουν την κατάσταση.


Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα