ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Τσίπρας "χτύπησε" στον πατριωτισμό των Περιφερειαρχών

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι και προχώρησαν σε αλλαγή στάσης μετά την πολιτική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για τον προσωρινό χαρακτήρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της 'Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Κων. Αγοραστός δήλωσε ότι οι περιφερειάρχες πήραν την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο για τα ταμειακά διεθέσιμα είναι έκτακτο και προσωρινό και συνεπώς σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό, κατόπιν σχετικής τροπολογίας του νόμου.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός τους μίλησε με ειλικρίνεια, και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για την εθνική προσπάθεια».

«Υπήρξε πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο είναι έκτακτο και προσωρινό και θα έρθει τροπολογία που θα το αλλάζει», σημείωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΝΠΕ και πρόσθεσαν ότι «συζητήσαμε όλες τις αιτιάσεις της ΠΝΠ. Συζητήσαμε και για θέματα αυτοτέλειας».

Σε ό,τι αφορά τη στάση απέναντι στην ΠΝΠ σχολίασαν ότι «τη στιγμή που είναι έκτακτο μέτρο αλλάζουν και οι αποφάσεις μας. Είμαστε εδώ υπερκομματικά πατριώτες για την εθνική προσπάθεια. Με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει αυτό σύντομα».

Αναφορά Τσίπρα & στο μεταναστευτικό

Αναφορά στο μεταναστευτικό έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος του περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και δυστυχώς βαραίνει, όπως είπε, τις χώρες υποδοχής, περισσότερο από τις άλλες.

Σημείωσε δε, ότι στο νότιο Αιγαίο και στον Έβρο υπάρχουν μειωμένες ροές και ότι η έγνοια της ΕΕ είναι περισσότερο στη νότιο Μεσόγειο, στην πλευρά της Λιβύης και από τη δική μας πλευρά ζήτησε να πέσει το βάρος και στο ανατολικό Αιγαίο.

Πηγή: www.reporter.gr

Πηγή:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.