ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πόλο: Οι Γυναικάρες με τα κόκκινα!

Tweet
Share
Tweet
Share

Με προσήλωση στη συλλογική προσπάθεια, αλύγιστη θέληση, ακόμα κι όταν έμειναν πίσω στο σκορ και συγκινητική κατάθεση ψυχής τα κορίτσια της ομάδας Πόλο του Ολυμπιακού, ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης. Η Ελληνική ομάδα πήρε πανάξια τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης από την κραταιά Ισπανική Σαμπαντέλ, κάτοχο τριών τροπαίων, επικρατώντας 10-9 στον συγκλονιστικό τελικό που έγινε στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά. 

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Len Trophy τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη πανηγύρισαν τον δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό τίτλο, με τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» να δίνει βροντερό παρών στο κολυμβητήριο του Πειραιά. 

Και έχει σημασία ότι η επιτυχία ήρθε απέναντι στις πανίσχυρες Ισπανίδες, την ομάδα που έχει σαρώσει τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, με τον Ολυμπιακό να σταματά θριαμβευτικά το νικηφόρο σερί τους που κρατούσαν  από το 2012 στην Ευρωλίγκα. 

Για ακόμα ένα ματς, η άμυνα ήταν το ισχυρό όπλο των «ερυθρόλευκων», που είχαν σε δαιμονισμένη μέρα τη Σάουθερν, ενώ η Διαμαντοπούλου, αληθινός κέρβερος, είχε για ακόμα μια φορά, μεγάλη ρέντα και έκανε σωτήριες επεμβάσεις. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε εκατέρωθεν επιφυλακτικά. Η έμπειρη Σαμπαντέλ, όμως, πήρε με σχετική ευκολία το πάνω χέρι, με τον Ολυμπιακό να κρατά τις γραμμές του στην άμυνα, αλλά, χωρίς επιθετικές εξάρσεις.

Τα πράγματα μάλιστα, άρχισαν να παίρνουν δυσμενή τροπή, όταν στην έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου, ένα σερί 3-0 των Ισπανίδων τις έφερε μπροστά με 4-1.

Ωστόσο δεν είχε χαθεί ακόμα τίποτε, καθώς οι Ελληνίδες πολίστριες δεν έχασαν ούτε μια στιγμή την πίστη τους στην επιτυχία. Με αντεπίθεση διαρκείας -και την άμυνα να «πνίγει» τις αντιπάλους της Σαμπαντέλ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (5-5) στα μέσα της τρίτης περιόδου και… άνοιξε το κανάλι για τον θρίαμβο. 

Η εκπληκτική Σάουθερν του έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο φινάλε του οκταλέπτου, με την έμπειρη Σαμπαντέλ πάντως να μη χάνει την ψυχραιμία της. Αρίθα και Παρέχα ισοφάρισαν, με την τελευταία μάλιστα να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα της. 

Τότε «μίλησε» η ψυχή της αρχηγού!.. Με δύο γκολ της Μανωλιουδάκη ο Ολυμπιακός πήρε βραχεία κεφαλή 33’’ πριν το τέλος. Απέμενε ένα κλέψιμο της μπάλας που ήρθε παραγγελία, στα είκοσι δευτερόλεπτα και τον ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης. Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία!.. 

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-5, 2-2 

Οι σκόρερ: 

Σαμπαντέλ: Φόρσα, Αρίθα 3, Εσπάρ 2, Παρέχα 2, Μ. Γκαρθία 1, Μοράλες 1. 

Ολυμπιακό: Σάουθερν 4, Μανωλιουδάκη 3, Μ. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Αβραμίδου 1. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman