ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σ. Θεοδωράκης: Το ευρώ είναι μονόδρομος

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

«Στο ευρώ πάση θυσία γιατί ο άλλος δρόμος είναι η κόλαση της δραχμής», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας , στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Ο πρωθυπουργός πήγε στη διαπραγμάτευση απροετοίμαστος, χωρίς σχέδιο, κι έκανε μεγάλα λάθη», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα είχε μεγάλη ευκαιρία και ο κ. Τσίπρας τη χάνει γιατί έχει το αυτί του στις συνιστώσες. Έγνοια του πρέπει να είναι η κοινωνία κι η χώρα κι όχι το κόμμα του».

Ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε τα σενάρια περί σύμπραξης του Ποταμιού σε ευρωπαϊκό μέτωπο με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. « Δεν θα συνυπάρξουμε με Σαμαρά και Βενιζέλο σε ευρωπαϊκό μέτωπο. Δεν γίνεται αυτό χωρίς τον Τσίπρα», είπε.

Ταυτόχρονα όμως, απέρριψε και την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας καταγγέλλοντας ότι οι Αν.Ελλ του Π. Καμμένου είναι ένα ακροδεξιό κόμμα. «Δεν θα δεχθούμε να μπούμε σ΄ αυτή τη κυβέρνηση», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, γιατί όπως εξήγησε «όταν μπαίνεις σ ένα λεωφορείο πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή του». Αποκάλυψε στην ίδια συζήτηση, ότι στην συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα την επομένη των εκλογών, του πρότεινε να σχηματίσει κυβέρνηση από προσωπικότητες της ευρύτερης κεντροαριστεράς ξεπερνώντας τα κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. «Το επαναλαμβάνω και τώρα» είπε και συμπλήρωσε: «Αν αντιλαμβάνεται ότι έχει περιορισμένα περιθώρια σήμερα ας το κάνει και τώρα και θα τον στηρίξουμε. Εγώ δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός. Σε μια τέτοια κυβέρνηση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Η χώρα έχει πρωθυπουργό κι είναι ο Τσίπρας. Κυβέρνηση δεν έχει».

Όταν του ζητήθηκε να κρίνει τον Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργό , ο κ. Θεοδωράκης, αναγνώρισε την επιτυχία της συμμετοχής στην ευρωζώνη και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε , αλλά, θύμισε ότι είχε ζητήσει δημόσια να απαντήσει για το πλιάτσικο, όπως είπε, που έγινε από υπουργούς του.

Ακόμα, τάχθηκε κατά των ομαδικών απολύσεων. «Η κυβέρνηση να πει την αλήθεια τι ζητάνε οι εταίροι», τόνισε και αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει τη σύνταξη όσων δουλεύουν τώρα γιατί το Ασφαλιστικό με ευθύνη των προηγούμενων πάει στα βράχια. «Να μπει ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις», ζήτησε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.