ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τσακαλώτος: Ζήτημα πραγματικής βούλησης η συμφωνία

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Την αισιοδοξία του ότι Κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Αυγή». Ωστόσο ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, τονίζει ότι προϋπόθεση για τη συμφωνία είναι να υπάρχει πραγματική βούληση και από την άλλη πλευρά.

Γι' αυτό άλλωστε δηλώνει ότι για την αξιολόγηση της τελικής συμφωνίας, κυβέρνηση, κόμμα και κοινωνία, «δεν πρέπει να χαθούμε στις λεπτομέρειες ούτε σε μια λογιστική ανάλυση κόστους οφέλους αλλά να δούμε τη συνολική εικόνα».

Ο αναπληρωτής υπουργός αποδίδει την καθυστέρηση στην επίτευξη του συμβιβασμού έχει να κάνει στις πολιτικές διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών και σημειώνει:
«Αντίθετα με ό,τι ακούγεται στο εξωτερικό το κυρίαρχο πρόβλημα ποτέ δεν ήταν η έλλειψη προτάσεων από την ελληνική πλευρά. Διότι για να θέσεις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης συγκεκριμένες και αναλυτικές προτάσεις σε ένα ευρώ φάσμα πεδίων, χρειάζεται πρώτα να έχεις συμφωνήσει ένα συνολικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτές εντάσσονται».

Όσον αφορά τη συμφωνία δηλώνει ότι «αναμένεται να καλύπτει πολλά πεδία πολιτικής και όχι 4-5 πράγματα».

Σε κάθε πεδίο δίνουμε μια σκληρή μάχη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και του Brussels Group, σημείωνει ο κ. Τσακαλώτoς και προσθέτει ότι «υπάρχουν σημεία συμφωνίας με τους θεσμούς όπως πχ η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σημεία όπου υπάρχει συμφωνία για το στόχο αλλά διαφορά ως προς τα μέσα-π.χ. πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και σημεία όπου υπάρχει πολιτική απόκλιση, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό».

πηγή: reporter.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.