ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ξανά στη Ρωσία τον Ιούνιο ο Α. Τσίπρας

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στη Ρωσία θα βρεθεί εκ νέου το Ιούνιο ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα 18 με 20 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η σχετική πρόσκληση επιδόθηκε στον Πρωθυπουργό, από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τις συνομιλίες που είχαν τον Απρίλιο στο Κρεμλίνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να είναι ένας από τους τιμώμενους πολιτικούς ηγέτες του Φόρουμ που διοργανώνεται ετησίως υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του Πούτιν, με τον οποίο θα συναντηθεί εκ νέου κατ' ιδίαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες είχαν προ ημερών τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία επικεντρώθηκαν σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας. Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του Δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.

πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.