ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θέμα μείωσης μισθών θέτουν οι θεσμοί για τη συμφωνία

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Πιέσεις από την πλευρά των δανειστών για μειώσεις στους μισθούς στα 700 ευρώ, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Γαβριήλ Σακελλαρίδης,  επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά σχετικά δημοσιεύματα,  αλλά και τον Γιάννη  Βαρουφάκη που δήλωσε ότι  οι πιστωτές «φθάνουν στο σημείο να ζητούν να κατεβάσουμε όλους τους μισθούς στα 700 ευρώ».

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει υποχωρήσεις σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, καθώς αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πώλησης του ΟΛΠ είπε η συζήτηση για το θέμα αυτό προφανώς και σημαίνει υποχώρηση.

«Το σημαντικό είναι να θέσουμε όρους ώστε να μην υπάρχει ξεπούλημα, όπως γινόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το θέμα θα εξαρτηθεί από τη συνολική διαπραγμάτευση’, τόνισε.

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τον Γιάννη Βαρουφάκη ως προς την επιδίωξη της Αθήνας για τον ΦΠΑ, ώστε να εφαρμοστούν οι οποίες αλλαγές μετά τη θερινή περίοδο. «Αυτό που είπε ο ΥΠΟΙΚ είναι ότι αν υπάρξει κάποιο μέτρο για το ΦΠΑ θα ήταν να γίνει μετά το καλοκαίρι για να μην υπάρχουν αρρυθμίες» σημείωσε.

Μετά από δύο συνεχόμενα κυβερνητικά συμβούλια, κατά τα οποία εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων και χαράχθηκε η γραμμή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας ο κ. Σακελλαρίδης, έκανε γνωστό ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων και την Παρασκευή τα μέλη της ελληνικής ομάδας θα μεταβούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, από κοντά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στη στρατηγική της κυβέρνησης, τόσο σε επίπεδο τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία και όχι ρήξη, τονίζοντας ωστόσο ότι όταν θέλεις μιας συμφωνία, χρειάζεται να συναινούν σε αυτό και οι δύο πλευρές.

Ο κ. Σακελλαρίδης αναγνώρισε πως υπάρχει πολιτική διάθεση για λύση από όλες τις πλευρές και σημείωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέσα στο Μάιο, θέτοντας ως πρώτο σημαντικό σταθμό γι αυτό την τακτική Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και έκτακτο Eurogroup στα τέλη του μήνα, το οποίο θα μπορούσε να ζητήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο η διαπραγμάτευση έχει προχωρήσει πολύ και «η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια», για να επέλθει συμφωνία, ρίχνοντας και αυτός με τη σειρά του το μπαλάκι στους εταίρους για την ολοκλήρωση της συμφωνίας επαναλαμβάνοντας ότι είναι «καιρός να καταβάλουν και οι εταίροι έστω και λίγη προσπάθεια».

πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.