ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πράσινο φως Σταθάκη στην ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ & αεροδρομίων

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Θα συνεχισθούν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων,  διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, παραβλέποντας τις προεκλογικές (και μετεκλογικές) εξαγγελίες, ενώ σχτικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης τοποθέτησε την επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες.

«Προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα στοιχεία αυτών των ιδιωτικοποιήσεων για να τις βελτιώσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μία εύλογη συμφωνία και για τις δύο» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του από την Τιφλίδα της Γεωργίας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει επί του παρόντος άλλες ιδιωτικοποιήσεις. Σημειώενται ότι λίγες ώρες μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου ο κ. Σταθάκης είχε σπεύσει να διευκρινίσει ότι παγώνουν οι ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας.

Είναι οριστικό, είπε ο υπουργός, ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην πώληση άλλων δημοσίων επιχειρήσεων - από μία λίστα, στην οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση - όπως των εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ ή των ΕΛΤΑ.

«Προσπαθούμε να επεξεργασθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό των ιδιωτικοποιήσεων για να προσελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις, όπως για τους σιδηροδρόμους και άλλα λιμάνια της χώρας» εξήγησε ο κ. Σταθάκης σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την στροφή που κάνει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Η Ελλάδα εξετάζει «εναλλακτικές επιλογές στις κατά 100% ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο υπουργός, ενώ για την πώληση του Ελληνικού, είπε ότι είναι «ένα θέμα υπό συζήτηση».

Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «η διαδικασία πήγε καλά πρόσφατα και εκτίμησε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες».

πηγή: reporter.gr

«Η απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της έχει μειωθεί πολύ στα περισσότερα θέματα και, παρά το ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές ανησυχίας που έχουν να κάνουν με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί αυτή η διαφορά και να υπάρξει συμφωνία», ανέφερε.

Φανταζόμαστε ότι η συνύπαρξη της διαπργμάτευσης και της στροφής της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων σε μία συνέντευξη, διόλου τυχαίος είναι...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.