ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
FT

FT: Τελεσίγραφο "αλά Κύπρος" για την Ελλάδα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ωστόσο, σημειώνουν οι FT, έτερος αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις σημείωνε ότι η προσέγγιση «take it or leave it» είναι μια από αυτές που συζητώνται ανεπίσημα ως μια λύση για να επιτευχθεί συμφωνία.

Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία αυτή τη βδομάδα, συμπληρώνει το δημοσίευμα, καθώς έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ με το γράμμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να περιγράφει ακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Τελικά, η Ελλάδα τα κατάφερε και πλήρωσε το ποσό χωρίς εξωτερική βοήθεια αλλά με ένα παράδοξο τρόπο, χρησιμοποιώντας κονδύλια ελληνικού λογαριασμού έκτακτης ανάγκης του ΔΝΤ, σχολιάζουν οι FT.

O Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερώσει την Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τη δόση, και πως θα αθετήσει την πληρωμή αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή βοήθεια, δηλαδή αν δεν υπάρξει αύξηση από την ΕΚΤ στο όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ελληνική κυβέρνηση.Το περιεχόμενο της επιστολής αυτής του κ. Τσίπρα αποκαλύφθηκαν από την κα Λαγκάρντ, στη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου, την Πέμπτη επισημαίνει ο αρθρογράφος που παραθέτει στην συνέχεια τις επόμενες οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η επόμενη δόση του ΔΝΤ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, πρέπει να καταβληθεί στις 5 Ιουνίου, ενώ η Ελλάδα παραμένει ακόμα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ύψους 7,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ο Πολ Τόμσεν αρμόδιος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, προειδοποίησε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να εγκαταλείψει το πρόγραμμα και να αποσύρει τα 3,6 δισ. ευρώ, που του αντιστοιχούν, καθώς εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις δεν οδηγούν πουθενά, προσθέτουν οι FT.

Μάλιστα, ο Πολ Τόμσεν, προειδοποίησε ότι το Ταμείο παραμένει ευέλικτο ως προς τις μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη.

πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.