ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κουρουμπλής: Πρόβλημα με τα νοσοκομεία αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Την επιτακτική ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης τόνισε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Real Fm 97,8.

«Η λογική θα πρυτανεύσει και στις δυο πλευρές και θα υπάρξει συμφωνία», εκτίμησε ο υπουργός Υγείας και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Εάν δεν υπάρξει το φθινόπωρο χρηματοδότηση θα έχουμε πρόβλημα με τα νοσοκομεία».

Διαβεβαίωσε πάντως, ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει κατατεθεί αίτημα για χρηματοδότηση από κανένα νοσοκομείο ενώ σημείωσε πως «τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή έχουν τη στήριξη του Υπουργείου».

«Υπάρχουν 200 εκατομμύρια ευρώ που είναι δεσμευμένα για τις ανάγκες των προμηθειών».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουρουμπλής άφησε αιχμές για την κατάσταση που άφησε στα νοσοκομεία προκάτοχός του, Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας:

«Το τι έχει παραδώσει ο κ. Γεωργιάδης είναι για να κλαίμε όλοι μαζί». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή, τα χρέη των νοσοκομείων προς τρίτους αγγίζουν τα 918 εκατομμύρια ευρώ, τα χρέη από τον ΕΟΠΥΥ τα 700 εκατ., τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς φαρμακοβιομηχανίες και άλλους παρόχους τα 1.3 δισεκατ .ενώ η δαπάνη των νοσοκομείων ξεπέρασε τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα