ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βαλαβάνη: Καμία παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Αρνητική εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, όσον αφορά τη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (30 Ιουνίου), κατά το διάστημα που καθυστέρησε να ανοίξει το σύστημα, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η κα Βαλαβάνη, ισχυρίστηκε πως το αίτημα του Επιμελητηρίου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης (31 Ιουλίου), για να μην επηρεαστεί η πορεία των εσόδων, αλλά και επειδή το ενδεχόμενο αυτό, βρίσκει αντίθετους τους θεσμούς.

Κατ' επέκταση, οι φορολογούμενοι και οι φοροτεχνικοί, δεν έχουν πλέον παρά ελάχιστο χρόνο για να ανταποκριθούν στη φορολογική τους υποχρέωση, δεδομένου ότι η εφαρμογή στο TAXIS άρχισε να λειτουργεί με 3,5 μήνες καθυστέρηση. Όπως επισημάνθηκε στην κυρία Βαλαβάνη, με βάση το ρυθμό υποβολής μέχρι σήμερα (200.000), είναι φανερό ότι το χρονικό περιθώριο που δόθηκε για την υποβολή σχεδόν 6.000.000 δηλώσεων είναι ανεπαρκές, δεδομένων και των σημαντικών λαθών, που υπάρχουν στην προ-συμπλήρωση των στοιχείων.

Οι εκπρόσωποι των οικονομολόγων της χώρας τόνισαν στην υπουργό ότι - εν αναμονή των νέων φορολογικών μέτρων - το βάρος δεν πρέπει πάλι να σηκώσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα και οι συνεπείς και ειλικρινείς φορολογούμενοι. Επισήμαναν, μάλιστα, το σχετικό κίνδυνο, αν αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι.

πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman