ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αρνείται η Έλενα τη θέση στο ΔΝΤ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Υπό το βάρος της χιονοστιβάδας αντιδράσεων που προκλήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Παναρίτη ανακοίνωσε ότι αποποιείται τον διορισμό της στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κάτι που όπως υπογραμμίζει, ουδέποτε η ίδια ζήτησε.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει ότι αποδέχθηκε αρχικά την πρόταση στο πλαίσιο της αδιάκοπης συμμετοχής της στην διαπραγματευτική ομάδα και επειδή ακριβώς γνωρίζει εκ των έσω την τακτική των δανειστών, αλλά, εξηγεί ότι αδυνατεί πλέον να την δεχθεί εν μέσω αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει πάντως πως σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να βοηθά την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά δεσμά.

Ακολούθησε λακωνική δήλωση κυβερνητικών κύκλων, στην οποία παρέχεται πλήρης πολιτική κάλυψη στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και έχει ως εξής: «η επιλογή της κ. Έλενα Παναρίτη, ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, έγινε συλλογικά. Οι απόψεις που ακούστηκαν ότι την επέβαλε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ακολουθεί η δήλωση της κυρίας Παναρίτη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.