ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μηνύματα Στουρνάρα με αποδέκτες εντός κι εκτός

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε event που οργάνωσε το think tank Chatham House.

Ο ίδιος τονίσε πως πάνω από το 80% των Ελλήνων δεν θέλουν Grexit και το 65% είναι πρόθυμοι να κάνουν περαιτέρω θυσίες για να μην βγούμε από το ευρώ.

«Κανένας δεν έχει εντολή να βγάλει τη χώρα από το ευρώ... έτσι είμαι πολύ αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει Grexit», είπε χαρακτηριστικά .

Ωστόσο, με κριτική διάθεση σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη σε θεσμικό επίπεδο, εμβάθυνση στους θεσμούς. «Σας θυμίζω το Μπρεντον Γουντς», ειπε και υπογράμμισε ότι όταν έχουν οι χώρες ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και από την άλλη υπάρχουν χώρες με πλεονάσματα και δεν υπάρχει συμμετρία ανάμεσα τους, υπάρχει λιτότητα και εξτρεμισμός.

Ο κ. Στουρνάρας επίσης προειδοποίησε πως η επιτυχία στον εξορθολογισμό της ελληνικής οικονομίας έχει μειώσει το βιοτικό επίπεδο, τονίζοντας πως το εκλογικό σώμα είναι θυμωμένο.

Κατά τον ίδιο, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός και να παραμείνει στο ευρώ.

«Χρειαζόμαστε ένα πολιτικό σύστημα που θα αναλάβει ευθύνη και θα σεβαστεί τις θυσίες του λαού που έχουν γίνει μέχρι τώρα», τόνισε.

πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.