ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι είπαν χθες βράδυ Τσίπρας- Μέρκελ-Ολάντ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η νέα τηλεδιάσκεψη διάρκειας μιας ώρας που είχε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δεν κατέληξε στη γεφύρωση των υφιστάμενων διαφορών. 

Η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συνομιλία διεξήχθη σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα , με τον πρωθυπουργό να εκφράζει τη θέση ότι «η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες». Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι εκφράστηκε «η αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία». Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι «η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις».

Η νέα επικοινωνία των τριών ηγετών έρχεται ελάχιστες ώρες μετά την απόφαση της Αθήνας για αναβολή πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ και των σκληρών απαιτήσεων των δανειστών για μέτρα με βάση την πρόταση που διέρρευσε.

Νέα σύνοδος κορυφής τη Δευτέρα στο Βερολίνο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άγκελα Μέρκελ έχει καλέσει την Δευτέρα στο Βερολίνο για νέα συνάντηση τον Φρανσουά Ολάντ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν σε αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα απαιτηθεί νέα, τρίτη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος προκειμένου να εκταμιευτεί η τελευταία δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.