ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Ευρωπαίος Μάνατζερ της Χρονιάς» ο Ατίλα Ντογκουντάν

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

«Ευρωπαίος Μάνατζερ της Χρονιάς» αναδείχτηκε ο Ατίλα Ντογκουντάν, διευθύνων σύμβουλος της DO & CΟ, στα φετινά σχετικά βραβεία που οργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Τύπος στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντογκουντάν με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη κέρδισε το εν λόγω βραβείο για τη δημιουργία εκ του μηδενός μιας εντυπωσιακής αυτοκρατορίας στον χώρο του catering, της DO & CΟ,

Η εταιρεία εισήλθε στο χρηματιστήριο της Βιέννης το 1998 και στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης το 2010 και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας αεροπορικές εταιρείες, εκδηλώσεις και ξενοδοχεία, με την αεροπορική βιομηχανία να αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των εσόδων και τα τρία τέταρτα από τα κέρδη της εταιρείας.

Στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, η εταιρεία του κατάφερε να διπλασιάσει τον τζίρο και τα κέρδη της, παρά τη χρηματοοικονομική κρίση, κάτι το οποίο ο ιδρυτής της το αποδίδει στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του σε διάφορες αγορές με ποικίλα προϊόντα, brands και κινδύνους.

Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε  στο περιοδικό «Profil» στη Βιέννη, ο κ. Ντογκουντάν εξηγεί την επιχειρηματική του κουλτούρα, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στον ίδιο τον άνθρωπο.

Όπως ανέφερε, «θα πρέπει να επιλέξεις τι ακριβώς θέλεις: να είσαι ο καλύτερος ή ο φθηνότερος;».

Συμβουλεύοντας τους νέους επιχειρηματίες, ο κ. Ντογκουντάν ανέφερε ότι πρέπει «να έχουν υπομονή, επιμονή, να προχωρούν πέρα από την πεπατημένη, να εξετάζουν συνεχώς τις κινήσεις και τις ενέργειές τους, να περιορίζουν τα λάθη και να παραμένουν ταπεινοί ακόμη και μετά την επιτυχία».

«Θα πρέπει να κοιτάζονται κατά καιρούς στον καθρέφτη και να ρωτούν τον εαυτό τους: Τι λάθος έκανα;», λέει χαρακτηριστικά.

Και στο ερώτημα «όταν εσείς κοιτάζεστε στον καθρέφτη;», ο κ. Ντογκουντάν απαντά: «Βλέπω έναν άνδρα που δεν σταματά να θέτει ερωτήσεις στον εαυτό του».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.