ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μαξίμου: Ξορκίζει εκλογές, δημοψήφισμα & στέλνει μήνυμα σε Θεσμούς κι εσωκομματικούς

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Βιώσιμη συμφωνία ακόμα και με επώδυνα στοιχεία είναι έτοιμη να υπογράψει η κυβέρνηση, χωρίς να καταφύγει σε εκλογές ή δημοψήφισμα.

Αυτό ανέφερε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μιλώντας, σύμφωνα με πληροφορίες στους συνεργάτες του. Στέλνοντας μήνυμα στους Θεσμούς, όμως, φέρεται να δηλώνει ότι εάν η άλλη πλευρά επιδιώκει το διχασμό η χώρα θα προτιμήσει τη ρήξη. Λίγο πριν την εκκίνηση της τελικής φάσης της διαπραγμάτευσης ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ουσιαστικά να σημειώσει ότι η κυβέρνηση είναι να συμβιβαστεί αλλά με έντιμο τρόπο χωρίς να βάλει τη χώρα σε περιπέτεια εκλογών.

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο» φέρεται να είπε.

«Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι» σημείωσε στέλνοντας μήνυμα στο εσωκομματικό πεδίο, που πάντως κινείται όπως φαίνεται και από την τελευταία ανάρτηση του ISKRA στο ίδιο μήκος κύματος.

«Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας» φέρεται να σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ρήξης.

«Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία» σύμφωνα με πληροφορίες είναι η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα.

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.