ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΚΤ: Αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Την αύξηση του ορίου άντλησης ρευστότητας από τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η ΕΚΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται τραπεζικές πηγές.

Αν και για πρώτη φορά δεν αποκαλύπτεται το ποσό, πηγές από την Φρανκφούρτη δηλώνουν ότι καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των τραπεζών, ενώ παράλληλα εκτιμούν πως  αναμένεται θετική έκβαση στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Ως γνωστόν οι εκροές των τελευταίων τεσσάρων ημερών (άνω των 3 δις. ευρώ) έχουν απορροφήσει το άνοιγμα της ρευστότητας του ELA στο οποίο προέβη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την ΤτΕ να υποβάλει χθες βράδυ έκτακτο αίτημα για επιπλέον παροχή ρευστότητας, αίτημα που συζητήθηκε σήμερα από έκτακτο Δ.Σ της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα πάντως με το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του ELA, η ΕΚΤ μπορεί να δώσει ρευστότητα αν χρειαστεί ακόμα και νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία. Μέχρι σήμερα η παροχή ρευστότητας μέσω ELA εγκρίνεται από την ΕΚΤ, σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη.

Κώστας Παπαγρηγόρης

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα