ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νέα πρόταση επεξεργάζεται η Αθήνα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σε κλίμα ασφυκτικών πιέσεων που εκφράζονται υπό την απειλή διαδοχικών τελεσιγράφων για χρεοκοπία της Ελλάδας, η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτές τις ώρες νέα πρόταση για το Eurogroup της Δευτέρας και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που ακολουθεί επιδιώκοντας συμβιβασμό με τους δανειστές.

Οι πληροφορίες από το μέτωπο των συσκέψεων αναφέρουν ότι το ποσό που χωρίζει αυτή τη στιγμή τις δύο πλευρές κυμαίνεται περί το 1 δις ευρώ.

Σύμφωνα εξάλλου με πηγές του Mega, μεταξύ άλλων στην ελληνική πρόταση, που βρίσκεται υπό επεξεργασία και έχει ήδη συζητηθεί στις επαφές του πρωθυπουργού με την τριάδα Μέρκελ- Ολάντ- Γιουνκέρ, περιλαμβάνονται επιπλέον φορολογικά μέτρα για να καλυφθεί η διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές σχετικά με τα έσοδα του ΦΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, η πρόταση προβλέπει τρεις κατηγορίες συντελεστών με τη ΔΕΗ στο 13%, ενώ δίνεται μάχη να παραμείνει και η εστίαση στο ίδιο ύψος.


Είναι προφανές ότι στο κλίμα αυτό, οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης υποχωρούν ραγδαία. Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη να υποχωρήσει στο ζήτημα των πρόωρων συντάξεων, προτείνοντας την κατάργησή τους από 1/1/2016 και σε βάθος τριετίας με σκοπό να αποδώσουν περίπου 200 εκατ. ετησίως, ενώ, παρόλα αυτά οι δανειστές εμμένουν στην άμεση κατάργησή τους.

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται ακόμη η περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών με άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ η Αθήνα εξετάζει και επιπλέον φορολόγηση στις επιχειρήσεις χωρίς να είναι γνωστός ο συντελεστής, αλλά και περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες θα αρχίσει δυόμισι ώρες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, στις 13:30 ώρα Ελλάδας και όχι στις 16:00. Παραμένει σταθερά προγραμματισμένη για τις 20:00 η Σύνοδος Κορυφής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.