ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι λέει η νέα πρόταση της κυβέρνησης

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Λίγο πριν το μεσημέρι το Μαξίμου έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της νέας ελληνικής πρότασης που υποβλήθηκε από την κυβέρνηση προς τους Θεσμούς συνοδευόμενη από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κυβερνητικοί κύκλοι την ίδια στιγμή, έσπευδαν να υπογραμμίσουν πως «τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν».

Οι ίδιοι προσθέτουν, ότι «η νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης ζητά μια νέα συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM , ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική».

Επισημαίνουν μάλιστα, αποδίδοντας ιδιαίτερη όπως φαίνεται σημασία, το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά «κατέθεσε σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών, όπως άλλωστε έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας».

Συγκεκριμένα, με τη νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης:

Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.

Αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015.

Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές.

Δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.