ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λαφαζάνης: Αρπάζουμε τα 22 δισ. της ΕΚΤ και... δραχμή!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Το σχέδιό του για Grexit και νέο Εθνικό νόμισμα εισηγήθηκε και επίσημα χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το σχέδιο προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει να πάει σε εθνικό νόμισμα "παίρνοντας 22 δισ. ευρώ που θα χορηγήσεη η ΕΚΤ στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα".

"Επιχειρησιακά", το σχέδιο Λαφαζάνη και Αριστερής Πλατφόρμας προβλέπει να πάρει η κυβέρνηση τον άμεσο έλεγχο στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος,να το χρησιμοποιήσει για τους μισθούς και συντάξεις χωρίς την άδεια της ΕΚΤ και ταυτόχρονα να ξεκινήσει να τυπώνει εθνικό νόμισμα.

Μάλιστα απαντώντας στο ερώτημα αν είναι ρεαλιστικό να μπει η κυβέρνηση στο Νομισματοκοπείο και πάρει τα αποθέματα χωρίς την άδεια της ΕΚΤ, ο Στάθης Λεουτσάκος, στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι "υπάρχουν εναλλακτικές και έχουν κατατεθεί. Μας έχουν κηρύξει έναν ασύμμετρο πόλεμο δεν υπάρχει συμμετρία. Περί πολέμου πρόκειται. Σήμερα απέναντι στην Ελλάδα κήρυξαν πόλεμο".

Είπε ακόμη ότι: "Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά νομίσματα. Το νόμισμα είναι για να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Το να αποκτήσει η χώρα τη νομισματική της αυτοτέλεια από ότι φαίνεται είναι μονόδρομος".

Πηγή:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.