ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Για την κυβέρνηση αρχίζουν τώρα τα crash test

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Με όλους τους ανέμους εναντίον της, εδώ που φτάσανε τα πράγματα, η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν μακρύ και ανηφορικό δρόμο, εν μέσω θέρους, προκειμένου να περάσει από τη Βουλή το «προσύμφωνο» των προαπαιτούμενων μέτρων. Σε κλίμα βαρύ από τη συνειδητοποίηση ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς απέτυχε να σταθεί στο ύψος των συλλογικών προσδοκιών που καλλιέργησε η απερίσκεπτη ρητορική της, στα υπουργεία ετοιμάζονται να υποδεχθούν και πάλι μετά από καιρό τους εκπροσώπους της τρόϊκας. Οι «θεσμοί» ανήκουν στο παρελθόν.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μολονότι δηλώνει απρόθυμα ότι δεν ήταν στόχος του ένα τρίτο Μνημόνιο που απειλεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον κυκλώνα της διάσπασης, εμφανίζεται αποφασισμένος να φτάσει σε συμφωνία, έχοντας πειστεί ότι τα βάσανα της χώρας θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση από ένα πιθανό Grexit.

Ο κ. Τσίπρας αυτήν τη στιγμή, όπως είναι κοινός τόπος, εκτός του ότι είναι αμφίβολο αν ελέγχει την Κ.Ε του κόμματος, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, είναι όμηρος ενός ισχυρού πυρήνα βουλευτών, που απειλεί να τινάξει στον αέρα τις προσεχείς κρίσιμες ψηφοφορίες, αρχής γενομένης από την προσεχή Τετάρτη, οπότε συζητείται με διαδικασίες- εξπρές το νομοσχέδιο που προβλέπει  αρνητικές ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς και τη φορολογία των αγροτών.

Μέσα σε λίγες ημέρες θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί και να περάσουν από το Κοινοβούλιο νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, για τον νέο φορέα που θα διαχειριστεί τις ιδιωτικοποιήσεις ακίνητης περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, όπως και διατάξεις για την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αλλά και την περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων, ενώ σειρά έχει η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και η επανεξέταση του νόμου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.  

Τι ακριβώς πρόκειται να γίνει είναι εντελώς αβέβαιο, από την στιγμή που η Αριστερή Πλατφόρμα, ακολουθώντας μια κατά γενική ομολογία, αντιφατική και πολιτικά παράδοξη γραμμή, θα κινηθεί με βάση το πρωτότυπο αξίωμα «στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά όχι τα Μνημόνια»…

Ο ανασχηματισμός τους λόγους του οποίου ουδείς κατάλαβε, προκαλεί υποψίες. Στην πολιτική αγορά θεωρείται βέβαιο, πως αν και στις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή επαναληφθεί η εικόνα της περασμένης εβδομάδας, τότε, όπως έχει προειδοποιήσει ο κ. Τσίπρας ίσως δεν έχει νόημα η παραμονή στην εξουσία αυτής της κυβέρνησης που στερείται ουσιαστικά εμπιστοσύνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.