ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΔΝΤ σε Μαξίμου: Λάβαμε την επιστολή σας, θα το συζητήσουμε!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σε επιβεβαίωση πως έλαβε την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία ζητείται από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό νέα δανειακή διευκόλυνση προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με σύντομη ανακοίνωσή του.

«Θα συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας το χρόνο και τους όρους των συνομιλιών για το θέμα αυτό», προσέθεσε.

Το βράδυ της Παρασκευής, το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε επίσημα αίτημα στο Ταμείο για μια νέα δανειακή διευκόλυνση.

Η Ελλάδα αναμένεται να αρχίσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης. Η έκταση της συμμετοχής του ΔΝΤ δεν έχει γίνει μέχρι τώρα σαφής αφότου εκπνεύσει το τρέχον πρόγραμμά του το 2016.

Πάντως, τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και πηγές των δύο θεσμών διαβεβαίωναν χθες πως τις επόμενες ημέρες θα έλθουν και οι επικεφαλής. Εφόσον δεν ανακύψουν ξανά νέα εμπόδια, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να ξεκινήσουν επισήμως μεθαύριο, Δευτέρα, με άτυπες συζητήσεις να προηγούνται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.