ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εν μέσω κομματικών πιέσεων ο Τσίπρας

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

«Ο Πρωθυπουργός πλέον αντιλαμβάνεται ότι είναι ηγέτης χώρας κι όχι κόμματος» αναφέρει μιλώντας στο Reporter κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για τα εσωκομματικά.

Είναι προφανές ότι μέσα στην κυβέρνηση υπάρχει ισχυρή η άποψη ότι δεν πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να χάσει άλλο πολιτικό κεφάλαιο με τις εσωτερικές διαφορές αλλά να δώσει έμφαση στη διαπραγμάτευση, αλλάζοντας μάλιστα και την μέχρι σήμερα «ενοχική πολιτική ρητορική». Είναι κάτι πάντως που σύμφωνα με πληροφορίες συμμερίζεται και ο Πρωθυπουργός, που με κάθε τρόπο προσπαθεί αν μη ρίξιε λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής κόντρας και να δώσει έμφαση στη διαπργμάτρευση.

Ωστόσο το κομματικό DNA του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετικό και έτσι ήδη ετοιμάζονται διαδικασίες που θα θέσουν και πάλι τα θέματα φυσιογνωμίας του κόμματος. Σήμερα, οργανώνεται εκδήλωση από την ιστοσελίδα της Πλατφόρμας, Iskra, στο κλειστό στάδιο του Πανελλήνιου με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και σύνθημα: "Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε, Συνεχίζουμε!".

Τρεις ώρες νωρίτερα, στις 5 μμ, θα συνεδριάσει στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία υπό τον κ.Τσίπρα. Η Π.Γ. θα πρέπει να αποφασίσει ένα θα υπάρξει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες μια τέτοια ιδέα δεν έχει απορριφθεί από τον Πρωθυπουργό, καθώς έχει γίνει προσπάθεια τις τελευταίες μέρες να πάει την πλειοψηφία. Παράλληλα ο κ.Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις για διενέργεια Εκτάκτου Συνεδρίου τον Σεπτέμβριο για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αλλά με εκλογή νέων συνέδρων κι όχι σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου, όπως θέλει η Πλατφόρμα (σ.σ. λαμβάνονται σ΄αυτό μόνο πολιτικές αποφάσεις και δεν εκλέγονται νέα όργανα).

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.