ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μνημόνιο: Ξεκαθαρίζουν όλα-Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πέφτουν τα πιο «καυτά» ζητήματα (αποκρατικοποιήσεις, τράπεζες, «κόκκινα δάνεια»).

Στην κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Hilton» συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης με τους επικεφαλής των ελεγκτών της Τρόικας.

Η σημερινή και η αυριανή συνάντηση, καθώς οι δύο υπουργοί θα έχουν επαφές και την Τετάρτη με το κουαρτέτο Βελκουλέσκου, Κοστέλο, Ρούφερ και Τζαμαρόλι, θεωρούνται κρίσιμες καθώς θα κρίνουν αν υπάρχει ελπίδα ή όχι για επίτευξη συνολικής συμφωνίας πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Ανάλογα με την έκβαση των επαφών, την Τετάρτη θα υπάρξει και η πρώτη ουσιαστική ένδειξη για το αν προλαβαίνει η κυβέρνηση -και αν επαρκούν τα μέτρα που λαμβάνει ή αν θα απαιτηθούν περισσότερα- για να πάρει νέο δάνειο η Ελλάδα.

Από τα δύο νέα τετ-α-τετ αυτά των υπουργών με τους δανειστές, θα φανεί κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος της ελληνικής πλευράς να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις έως τις 10-12 Αυγούστου, προκειμένου στη συνέχεια τα τεχνικά κλιμάκια να συντάξουν το κείμενο του νέου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, η νέα συμφωνία να ψηφιστεί από τη Βουλή και η πρώτη δόση του νέου δανείου να εκταμιευθεί πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε λήγουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,4 δισ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.