ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΚΤ-Κομισιόν: Βάση για την ανάκαμψη στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα παρέχει στην Ελλάδα τη βάση για μια βιώσιμη ανάκαμψη, αναφέρει σε κοινή ανακοίνωσή της με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο στην Αθήνα, είχαν στόχο να επέλθει συμφωνία για ένα αξιόπιστο και περιληπτικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Το ΔΝΤ βοήθησε στην τεχνική ανάλυση και στον σχεδιασμό των προϋποθέσεων για το νέο πρόγραμμα του ESM.

Οι όροι θα αναθεωρούνται σε τριμηνιαία βάση, λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που επιτεύχθηκε στο προηγούμενο τρίμηνο.

Αυτή η συμφωνία είναι σύμφωνη με τη δήλωση της Συνόδου Κορυφής του ευρώ στις 13 Ιουλίου. Πρέπει να εγκριθεί ακόμη σε πολιτικό επίπεδο, να επικυρωθεί από τα κράτη-μέλη και να εγκριθεί από το δ,σ, του ESM.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των δύο θεσμών, «οι Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ, αναγνωρίζουν την πολύ καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών στη διάρκεια της τελευταίας αποστολής ελέγχου, η οποία κατέστησε δυνατή αυτή τη συμφωνία μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων».

Επίσης, τονίζεται ότι αυτό το πακέτο μεταρρυθμίσεων θα δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις εναπομείνασες ανισορροπίες στην οικονομία, προκειμένου να την επαναφέρει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης, ενώ επίσης αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

«Η αξιοπιστία της συμφωνίας υποστηρίζεται από έναν σημαντικό αριθμό εμπρόθεσμων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων και σημαντικών μέτρων που αντιμετωπίζουν τις μακροχρόνιες διαρθρωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, όπως συγκέντρωση εσόδων, το συνταξιοδοτικό και το σύστημα υγείας, τον ανταγωνισμό στην προϊοντική αγορά, τα επαγγέλματα και την ενέργεια, που αποδεικνύουν την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξομαλύνει γρήγορα την κατάσταση στην οικονομία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.