ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Eurogroup: Τελειώστε με το μνημόνιο-Μη σταθούν τροχοπέδη οι εκλογές

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Θετικά ήταν τα μηνύματα που έστειλαν οι εταίροι μας στην Αθήνα – Δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις

Στις 4 το απόγευμα ολοκληρώθηκε το Eurogroup στις Βρυξέλλες, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να τονίζουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, και μάλιστα να τις υλοποιήσουν γρήγορα, ώστε να χαθεί ο ελάχιστος δυνατός χρόνος από τις εκλογές.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαβεβαίωση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση συνεχίζει την προετοιμασία, αλλά και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που δεν χρειάζονται κοινοβουλευτική εγκριση, ώστε να χαθεί όσο το δυνατόν λιγότερος χρόνος.

Παράλληλα, τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση, ότι δεν θα γίνει πολιτική διαπραγμάτευση του προγράμματος, αφού έτσι κι αλλιώς το Μνημόνιο έχει τη στήριξη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Τόνισε όμως ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, ειδικά στην αγορά εργασίας, και γι' αυτό θα υπάρξουν επαφές με την τρόικα.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε: "Συνεχίζουμε με βάση τη συμφωνία που έγινε με την προηγούμενη κυβέρνηση. Υπάρχουν πολλά που περιμένουμε τους επόμενους μήνες, στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στις τράπεζες, είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, αλλά και ο χρόνος υλοποίησης είναι φιλόδοξος. Θα συνεχίσουμε να δουλευουμε με τις ελληνικές αρχές και τώρα, αλλά και κυρίως μετα τις εκλογές, όταν και θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση".

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται κανονικά με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, "οι εκλογές δεν έχουν παρέμβει στο πρόγραμμα, οπότε είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών".

Το μέλος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, τόνισε ότι το σημαντικό η νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις γρήγορα, ώστε να γίνει η αξιολόγηση στα τέλη Οκτωβρίου και να γίνει άμεσα η εκταμίευση των κεφαλαίων μέσα στο Νοέμβριο.

Πιο αυστηρός ήταν ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος τόνισε ότι η εκταμίευση των τριών δισ. ευρώ θα γίνει μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, αν και όποτε τηρηθούν τα συμφωνημένα.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι, αν και τα πράγματα κινούνται μέχρι στιγμής ομαλά, η κατάσταση δεν χρειάζεται πολύ για να ανατραπεί, αν υπάρξουν προβλήματα με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.