ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συνάντηση Μέρκελ-Φάιμαν στο Βερολίνο για το μεταναστευτικό

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Συνάντηση με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει την Τρίτη ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, προκειμένου να συζητήσουν για το μείζον πρόβλημα του προσφυγικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της αυστριακής καγκελαρίας, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Φάιμαν θα συνοδεύεται από τον αντικαγκελάριο Ράινχολντ Μίτερλενερ και την υπουργό ΕσωτερικώνΓιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ. Σύμφωνα με τον Φάιμαν, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει στενή συνεργασία με τη Γερμανία για το θέμα.

Σε ανακοίνωσή της χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε νομικά αιτιολογημένη την απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους με την Αυστρία. «Η προσωρινή επαναφορά συνοριακών ελέγχων μεταξύ κρατών-μελών είναι μια εξαίρεση που προβλέπεται ρητά στον Κώδικα Συνόρων Σένγκεν και ρυθμίζεται από αυτόν, σε περιπτώσεις κρίσης», ανέφερε η Κομισιόν, προσθέτοντας ότι «η παρούσα κατάσταση στη Γερμανία, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να είναι μια περίπτωση που καλύπτεται από τους κανονισμούς». Επισήμανε ακόμη ότι «η γερμανική απόφαση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να μπορεί να διαχειρηστεί η προσφυγική κρίση».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος μίλησε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν ανακοινώσει η κυβέρνησή της την απόφαση για επαναφορά των συνοριακών ελέγχων, πιέζει τις απρόθυμες χώρες της ανατολικής Ευρώπης να υποστηρίξουν τις προτάσεις της Επιτροπής για την ανακατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες στην Ε.Ε..

Ο Γιούνκερ είχε επίσης συνομιλίες και με τους ηγέτες της Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να σπάσει τη συλλογική τους αντίσταση στα σχέδιά του πριν την επείγουσα συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών την χωρών-μελών της Ε.Ε., που είναι προγραμματισμένη για τις 16.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, αν και διπλωμάτες ανέφεραν ότι το αδιέξοδο δεν είχε αρθεί μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.