ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας ελπίζει ο Έτινγκερ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η Ελλάδα θα εφαρμόσει μετά τις εκλογές τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει υποσχεθεί, εκτίμησε ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την πρόθεση να συνεργαστεί με όποια κυβέρνηση σχηματιστεί.

Ωστόσο, ο κ. Έτινγκερ διερωτήθηκε πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία για να βελτιώσει το πρόγραμμα το οποίο ο ίδιος υπέγραψε. Βέβαια, εκτίμησε ότι «σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας θα παίξει σημαντικό ρόλο».

Εξάλλου, εξέφρασε ανησυχία για την κούραση που δείχνουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Η ευρωπαϊκή οικονομία σημειώνει ανάπτυξη, όμως ο Έτινγκερ εμφανίζεται επιφυλακτικός για το μέλλον. 

«Δεν έχουμε λόγο να έχουμε ιδιαίτερη ανησυχία, όμως παράλληλα δεν υπάρχει και κανένας λόγος για χαλάρωση», υπογράμμισε.

«Ανησυχώ ότι κάποιοι πιστεύουν πως αφήσαμε πίσω μας την κρίση και πως μπροστά μας βρίσκεται μια περίοδος οικονομικής ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο», προειδοποίησε.

Όταν ρωτήθηκε αν φοβάται πως μειώνεται η διάθεση για μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε., ο επίτροπος απάντησε ότι «πολλές χώρες στην Ευρώπη προχώρησαν σε επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις» και πρόσθεσε ότι η Ιρλανδία ήταν μια επιτυχία, όπως και ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

«Όμως», συνέχισε, «παρατηρώ και μια κούραση από τις μεταρρυθμίσεις. Ο καιρός που εξαγόρασε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τους Ευρωπαίους με τη γενναιόδωρη νομισματική του πολιτική, χρησιμοποιήθηκε πολύ λίγο».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.