ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Bloomberg: Καλό, κακό κι άσχημο σενάριο των εκλογών

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τα τρία σενάρια που μπορεί να προκύψουν από τις εκλογές της Κυριακής εξετάζει, σε νέο άρθρο του, το πρακτορείο Bloomberg χωρίζοντάς τα σε "καλό, κακό κι άσχημο".

Το καλό σενάριο

Ένας συνασπισμός υπό ένα δυνατό κόμμα με ευρωπαϊκή προοπτική, είτε το ΣΥΡΙΖΑ είτε τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι το πιο θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, σημειώνει στο πρακτορείο ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, στρατηγικός αναλυτής στη Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει αποκλείσει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, έχει αφήσει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι - εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία αντίθετα είναι σταθερή στην υπόσχεσή της να προασπίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με έναν ευρύ συνασπισμό κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κερδίσει την πρώτη θέση.

Το κακό σενάριο

Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός κυβέρνησης χωρίς το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, θα σημαίνει μια ισχνή πλειοψηφία και μια ασταθή κυβέρνηση, πιθανώς σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εφόσον μπουν στη Βουλή. Αναλόγως κακό σενάριο θεωρείται και η περίπτωση το δύο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώσουν πολύ χαμηλά ποσοστά και να απαιτείται έτσι συνασπισμός τεσσάρων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το άσχημο σενάριο

Το πραγματικά κακό σενάριο όμως που θα μπορούσε να βγει από την κάλπη της 20ής του Σεπτέμβρη θα είναι η ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών κομμάτων, της Λαϊκής Ενότητας και του ΚΚΕ ή ακόμα και της Χρυσής Αυγής. Οι αναλυτές πάντως σημειώνουν πως κάτι τέτοιο είναι «εξαιρετικά απίθανο» να συμβεί και πως «ακόμα και το κακό σενάριο θα είναι πιθανότατα αρκετά καλό για τους πιστωτές της Ελλάδας».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman