ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κ.Μίχαλος: Να αρθούν πλήρως τα capital controls το συντομότερο

Tweet
Share
Tweet
Share

Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών δεν θα υφίσταται κανένας λόγος για παραμονή εν ισχύ των κεφαλαιακών περιορισμών, εκτιμά ο επιχειρηματικός κόσμος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ενώ ζήτησε την όσο το δυνατόν συντομότερη άρση τους.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις σημερινές αιτιάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, ο κ. Μίχαλος ανέφερε:

«Η επιβολή των capital controls στην κυριολεξία πάγωσε κάθε επιχειρηματική συναλλαγή, ιδιαίτερα με το εξωτερικό, ενώ και στο εσωτερικό τα καθημερινά προβλήματα μοιάζουν ανυπέρβλητα.

Οι ρυθμίσεις με τις οποίες το τελευταίο διάστημα επιχειρεί η κυβέρνηση να αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις της επιβολής των τραπεζικών περιορισμών σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την ανεμπόδιστη άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Καθώς, άλλωστε, προβλέπουν τις ελάχιστες διευκολύνσεις για τους ιδιώτες καταθέτες και τις επιχειρήσεις, χωρίς να διευκολύνουν επί της ουσίας τις επιχειρηματικές συναλλαγές».

«Η Επιμελητηριακή Κοινότητα έχει αναπτύξει λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών και ζητεί την όσο το δυνατόν συντομότερη άρση των capital controls», πρόσθεσε.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.