ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λαγκάρντ σε Σταθάκη: Θα συνεργαστούμε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Την προθυμία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συνεργαστεί με την Ελλάδα στην κατεύθυνση της προώθησης μεταρρυθμίσεων εξέφρασε η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη στη Νέα Υόρκη.

Όπως διαβεβαίωσε, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη επαφή της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και οΜιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.