ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κυπριακό: Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί σήμερα το απόγευμα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Νέα συνάντηση θα εχει σήμερα το απόγευμα (6μ.μ. ώρα Ελλάδος) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ούτως ώστε να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση των μέχρι στιγμής συνομιλιών.

Ενώπιον των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα τεθεί κοινό αναλυτικό έγγραφο των διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί,το οποίο θα καταγράφει τις αποκλίσεις και διαφωνίες των δύο πλευρών σε σημαντικές πτυχές του Κυπριακού.

Βάσει του εγγράφου, οι κ.κ Αναστασιάδης και Ακιντζί θα αξιολογήσουν την κατάσταση πραγμάτων και θα δώσουν οδηγίες για τα επόμενα βήματα μέχρι την επόμενη συνάντησή τους στο τέλος Οκτωβρίου. Οι συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα γίνουν πιο συχνές και μετά τις εκλογές στην Τουρκία την 1η Νοεμβρίου θα μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εξάλλου, το θέμα των πρόσφατων δηλώσεων του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αναμένεται να θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη σημερινή κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, αναφέρει το sigmalive.com.

Μιλώντας στον τουρκοκυπριακό Τύπο, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Νέα Υόρκη ο κ. Ακιντζί είχε κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, οι οποίες είναι σημαντικό να γίνουν πρωτογενές δίκαιο και για ανάγκη εξεύρεσης τρόπων, ώστε η τουρκοκυπριακή κοινότητα στη δική της περιοχή να μπορεί να έχει την περιουσιακή και πληθυσμιακή πλειοψηφία

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.