ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ντάισελμπλουμ: Χρειαζόμαστε μια «θωρακισμένη από τις κρίσεις» Ευρώπη

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η Ευρώπη έχει διανύσει πολύ δρόμο από την κορύφωση της οικονομικής κρίσης που ταρακούνησε την περιοχή τρία χρόνια πριν, αλλά έχει αρκετό δρόμο ακόμη για να "θωρακιστεί από τις κρίσεις”, δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

"Χρειάζεται λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση. Έχει ασκηθεί έντονη κριτική κατά καιρούς για τον τρόπο που λειτουργεί το ευρώ και η νομισματική ένωση, από τότε που ξεκίνησε η νομισματική ενοποίηση κάνουμε διορθώσεις, την ενδυναμώνουμε και έτσι πιστεύω πως αυτή τη στιγμή μπαίνουμε σε μια νέα φάση”, δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος που, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ελληνική κρίση και την αποτροπή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στην παρούσα φάση αυτό που προέχει στην ευρωζώνη είναι η σταθερότητα και η διεύρυνση των οικονομικών και πολιτικών προοπτικών, την σημασία των οποίων κατέδειξε η μεταβλητότητα που επικράτησε το καλοκαίρι στην Ελλάδα πριν την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

"Η Ευρώπη εξέρχεται της κρίσης. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει σε όλες τις χώρες πλην μίας, ενώ επιταχύνεται και διευρύνεται. Πιστεύω πως πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το στάδιο για να θωρακιστούμε ακόμα περισσότερο έναντι των κρίσεων”, τόνισε από τη Λίμα ο κ. Ντάισελμπλουμ, για να προσθέσει "Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να επεκτείνουμε και να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ενοποίηση, να δημιουργήσουμε μια ένωση κεφαλαιαγορών που θα διαφοροποιεί τον τρόπο χρηματοδότησης των οικονομιών και να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν ακόμα πιο ανταγωνιστική την οικονομία μας”.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.