ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νέα «παζάρια» για τα κόκκινα δάνεια

Tweet
Share
Tweet
Share

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι διαφωνίες για το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων στις 13:00 όταν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και οι θεσμοί θα προσπαθήσουν να κλείσουν τις διαφορές του στους πλειστηριασμούς, καθώς το θέμα αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου των 2 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση επιχειρεί για λόγους επικοινωνιακούς να δώσει πολιτική βαρύτητα στο θέμα με προφανή λόγο να κεφαλαιοποιήσει κέρδη σε οποιαδήποτε πιθανή έστω και μικρή υποχώρηση του κουαρτέτου. Γι’ αυτό χτες ο Πρωθυπουργός ψήλωσε τον πήχη: «Υπογραμμίζεται ότι αποτελεί ζήτημα αρχής για την κυβέρνηση η σταθερή επιμονή στην προστασία της πρώτης κατοικίας, για τους οικονομικά αδύναμους" αναφέρεται σχετικά» τόνισε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι δανειστές επιμένουν να κατεβάζουν τα όρια για να μένει κάποιος ή να υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, με δεδομένο ότι οι δανειστές λένε:

- 120.000 ευρώ η αξία του ακινήτου κα συνεχίζουν να βάζουν στο τραπέζι τις 60.000 ή 70.000 ευρώ, σκληραίνοντας την στάση τους

- εισοδηματικά κριτήρια: 8.180 ευρώ το άτομο ετησίως, 13.917 ευρώ το ζευγάρι, 16.000 ευρώ η οικογένεια και 3.350 ευρώ για κάθε παιδί έως τρία

Η κυβέρνηση προτείνει:

- 200.000 ευρώ αξία ακινήτου το άτομο

- 250.000 ευρώ αξία ακινήτου το ζευγάρι

- 25.000 το κάθε παιδί

- εισοδηματικό όριο 35.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα

Πάντως η κυβέρνηση μέχρι τώρα αναφέρει ότι δεν υπάρχει συζήτηση  για distress funds για την πώληση των κόκκινων και μη δανείων." Πάνε για τον επόμενο κύκλο" αναφέρθηκε από ανώτατη πηγή χτες. Πάντως η διεθνής τραπεζική αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο μέτωπα των δανείων καθώς μια συμφωνία αυτά, όπου σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν καλά, θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αλλά και την προσέλκυση κεφαλαίων στη χώρα.

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman