ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βουλή-Λεβέντης: Τι έγινε, δεν κατάλαβα-Ένας Γιαννακόπουλος και η Βούλτεψη

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

«Δεν κατάλαβα τι έγινε. Κάτι σημειώματα της κυρίας Βούλτεψη, ένας Γιαννακόπουλος που θέλει να κάνει κανάλι...».

Με αυτήν την ατάκα ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης, κατά την έντονη συζήτηση που γίνεται για το νομοσχέδιο που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε τον φόβο του πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα λειτουργήσει ως “συγχωροχάρτι” για τις εταιρείες των ΜΜΕ που έχουν χρέη και εκτιμά πως “δεν πρόκειται να δώσουν μία”!

«Ο κύριος στόχος του νομοσχεδίου έπρεπε να είναι να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να υπάρξει πλουραλισμός. Να δίνουν φωνή σε όλους και όλοι να έχουν ισότιμη μεταχείριση. Εκεί ο νόμος δεν αναφέρει τίποτα», ανάφερε ο κ. Λεβέντης, ενώ εξέφρασε την άποψη πως ο νόμος φτιάχτηκε για τους 5-10 οικονομικά “ισχυρούς” στην Ελλάδα,

«Πιθανόν αυτός ο νόμος να λειτουργήσει ως συγχωροχάρτι, αφού αναφέρεται στο... από 'δω και πέρα. Οι παλιές εταιρείες δεν λαμβάνονται υπόψη και κάποιος που έχει χρέη δεν θα δώσει μία. Σε όλο τον κόσμο βάζουν κανόνες για να μειώσουν την ισχύ των καναλαρχών. Εδώ θα παρουσιαστεί ένας κροίσος, θα φτιάξει ένα κανάλι και θα κάνει ό, τι θέλει», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν θα μπορούν οι οικονομικά “μικρότεροι”να μπουν στα κανάλια. Το νομοσχέδιο απευθύνεται στους πολύ ισχυρούς. Οι υπόλοιποι είναι μηδενικά. Περιορίζουμε το πεδίο ιδιοκτησίας σε 5-10 Έλληνες με τον κίνδυνο να έρθουν και... “μαϊμούδες” - εταιρείες. Εν έτει 2015 Εκκλησία, Δήμοι, κοινωνικοί φορείς δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο μετοχολόγια των εταιρειών δείχνει ότι είμαστε στον μεσαίωνα. Ο υπουργός (σ.σ. Νίκος Παππάς), απορώ, δεν τα βλέπει αυτά», δήλωσε ο κ. Λεβέντης, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αυτή είναι η φιλοσοφία της Αριστεράς; Το νέο ήθος; Όποια κυρία Αγγελοπούλου έχει χρήματα, να φτιάχνει κανάλι;».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.