ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Για ρατσισμό κατά... Τουρκοκυπρίων κατηγορείται η Κύπρος

Tweet
Share
Tweet
Share

Για ρατσιστικές πράξεις βίας, εναντίον τουρκοκυπρίων, Ρομά, μεταναστών και προσφύγων, κατηγορείται η Κύπρος, σε σημερινή έκθεση της Επιτροπής Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην έκθεση διαπιστώνεται ότι στην Κύπρο παρατηρείται μία έξαρση της βίας με ρατσιστικά κίνητρα και των εγκλημάτων μίσους, εναντίον των προαναφερθέντων μειονοτήτων και καλούνται οι κυπριακές αρχές, να λάβουν άμεσα μέτρα βελτίωσης της κατάστασης.

Εκφράζεται, ακόμη, η ανησυχία για το γεγονός ότι, τα περισσότερα από τα θύματα της ρατσιστικής βίας στην Κύπρο, διστάζουν να απευθυνθούν στις αστυνομικές αρχές, είτε διότι φοβούνται είτε διότι δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει δίκαιη διερεύνηση των καταγγελιών τους.

Στην έκθεση αναγνωρίζεται, ωστόσο, ότι η κυπριακή κοινωνία εξακολουθεί να αναρρώνει από την οικονομική κρίση και τις περικοπές του προϋπολογισμού, ενώ επαινούνται οι συνεχείς προσπάθειες, για τη διατήρηση των μειονοτικών ταυτοτήτων, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης.

Συνολικά ωστόσο, η Κύπρος καλείται να ξεπεράσει τις εθνοτικές διαρέσεις στην καθημερινή ζωή και να διευκολύνει το σχηματισμό μιας ανοικτής, πολύγλωσσης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία.

Νίκος Ρούσσης

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman