ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βαρουφάκης: Θα ήθελα να ήμουν η... Μέρκελ!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Φαίνεται πως ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης δεν μπορεί να περιοριστεί στην εντός συνόρων πολιτική του καριέρα και σε πρόσφατο συνέδριο των Financial Times, αποφάσισε πως θα ήθελε να είναι στη θέση της Άνγκελα Μέρκελ!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι θα ήθελε να είναι Καγκελάριος της Γερμανίας όταν τον ρώτησαν ποια δουλειά θα ήθελε στην Ευρώπη αν μπορούσε να επιλέξει. «Εννοείται πως θα ήθελα να ήμουν Καγκελάριος της Γερμανίας. Θα έπρεπε βέβαια να φρεσκάρω τα γερμανικά μου», φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Business Insider.

Μάλιστα, προχώρησε παρακάτω αναφέροντας τι θα έκανε αν είχε το συγκεκριμένο πόστο. Σύμφωνα λοιπόν με το πλάνο του, ο κ. Βαρουφάκης θα θέσπιζε ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης. Το σχέδιο αυτό θα περιελάμβανε ένα ταμείο φτώχειας το οποίο θα υποστηριζόταν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στο ίδιο συνέδριο, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλεσε τον Φρανσουά Ολάντ «αποκύημα της συλλογικής μας φαντασίας», ενώ σε δηλώσεις του στο Business Insider παραδέχτηκε ότι θα έμπαινε στον πειρασμό να ψηφίσει για το Brexit, αλλά δεν θα το έκανε.

Προέβλεψε τέλος ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θα αποτύχει να επαναδιαπραγματευεί το ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη, καθώς επικεντρώνεται αποκλειστικά στην Άνγκελα Μέρκελ. «Πιστεύω σε μία καμπάνια πολιτικής ανυπακοής, αλλά εντός της ΕΕ. Νομίζω ότι ο Ρέντσι θέλει να το κάνει αυτό. Ο Κάμερον θα αποτύχει αν δεν εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμαχία», επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.