ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μοσκοβισί-Κατρούγκαλος: Κοντά στη λύση του «Γόρδιου Δεσμού» του Ασφαλιστικού

Tweet
Share
Tweet
Share

Κοντά φαίνεται πως ήρθαν στην εξεύρεση λύσης για το φλέγον ζήτημα του Ασφαλιστικού, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί. 

Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μοσκοβισί, όπου και τέθηκαν επί τάπητος οι «γρίφοι» του Ασφαλιστικού και του Εργασιακού, «βρέθηκαν ευήκοα ώρα».

Η συνάντηση των δύο ανδρών, διήρκεσε κάτι περισσότερο από μία ώρα και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Μετά την ολοκλήρωσή της, ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε:

«Το θέμα του ασφαλιστικού δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης. Το έθεσα και βρήκα ευήκοα ώτα καθώς οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί συνεχής μειώσεις». 

Μετά τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, πήρε τον λόγο και είπε:«Συζήτησα με τον κ. Κατρούγκαλο για τη συλλογική σύμβαση εργασίας αλλά και το συνταξιοδοτικό.Στόχος να εκφράσω την αλληλεγγύη να προετοιμάσουμε τοEurogroup της Δευτέρας. Πρέπει μέχρι το τέλος της εβδομάδας να σημειωθεί πρόοδος. Να δυναμώσουμε την εμπιστοσύνη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα» ενώ αναφέρθηκε τέλος και στο β' πακέτο προαπαιτούμενων που έκανε γνωστό ότι πρέπει να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. «Στη συνέχεια ελπίζω η πρώτη αξιολόγηση του προγράματος να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους».

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter, η ελληνική πλευρά θεωρεί οτι είναι κοντά στο στόχο στη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 2,25 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016, παρόλα αυτά, υπάρχει περιθώριο να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman