ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προσφυγικό: Πρωτοσέλιδο-«γροθιά» από τη Liberation-Δύο νεκρά παιδάκια στην Κω

Tweet
Share
Tweet
Share

Δύο ακόμα αθώες ψυχές χάθηκαν για πάντα στα παγωμένα νερά του Αιγαίου σε ναυάγιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/11), ανοιχτά της Κω.

Ένα 7χρονο κι ένα 5χρονο παιδί ανασύρθηκαν νεκρά από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Ψαλίδι της Κω, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα, διασώθηκαν 10 άτομα, τα οποία εικάζεται από τις αρχές ότι επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο. Κατά τη διάρκεια της περισυλλογής τους από τη θάλασσα, δήλωσαν ότι υπάρχουν τέσσερις αγνοούμενοι.

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας "Liberation" αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα του προσφυγικού δράματος που δεν έχει τέλος.

Με τέσσερις λέξεις: «Κάθε μέρα δύο Αϊλάν», η αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας σχολιάζει την προσφυγική κρίση με μία φωτογραφία που στοιχειώνει την Ευρώπη.

Από την ημέρα που βρέθηκε η σορός του Αϊλάν στα παράλια της Αλικαρνασσού στις αρχές Σεπτεμβρίου, η φωτογραφία του τρίχρονου αγοριού κάνει το γύρο του κόσμου. Από τότε μέχρι σήμερα, 108 παιδιά έχουν πνιγεί στα νερά του Αιγαίου, αριθμός που αντιστοιχεί σε δύο παιδιά την ημέρα, γράφει η γαλλική εφημερίδα. Οικογένειες προσφύγων εγκαταλείπουν άρον- άρον την πατρίδα τους για μία καλύτερη ζωή με προορισμό της ευρωπαϊκή «γη της επαγγελίας» με τη θάλασσα του Αιγαίου να μετατρέπεται σε υγρό τάφο.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman