ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δημόσιο: «Καλή χρονιά» με… αυξήσεις-Δώρο από το «ξεπάγωμα» τριετιών

Tweet
Share
Tweet
Share

Ευχάριστες εκπλήξεις για τους Δημοσίους Υπαλλήλους επιφυλάσσει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο, εάν βέβαια αποδειχτούν στην πράξη οι εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη.

«Το Δημόσιο έχει χάσει τα τελευταία πέντε χρόνια έχει χάσει 350.000 ανθρώπους δυστυχώς οι οποίοι έχουν αποχωρήσει. Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες σε τραγικό βαθμό. Έχουν γίνει περικοπές μισθών και έχουν γίνει αρκετές εξοικονομήσεις σε δαπάνες και λειτουργικά έξοδα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται. Όταν έχει μειωθεί το 30% των υπαλλήλων και 30% των μισθών σε όσους έχουν απομείνει μιλάμε για δραματική μείωση», είπε μιλώντας στον Real fm 97,8 ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και αποκάλυψε ότι «ξεπαγώνουν» οι τριετίες, οι οποίες θα φέρουν μικρές αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.

Αυτό πολύ απλά μεταφράζεται σε μικρές αυξήσεις μισθών, από 30 εως 50 ευρώ το μήνα, για 314.000 Δημοσίους Υπαλλήλους. Μάλιστα ο Χ. Βερναρδάκης δεσμεύτηκε πως με τις νέες ρυθμίσεις δεν θα υπάρξει καμία μείωση στους κατώτατους μισθούς.

"Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι με το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα έχουμε μειώσεις μισθών ενώ για ένα μικρό ποσοστό θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις 30, 40, 50 ευρώ" κατέληξε.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman