ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μοσκοβισί: Πλέον μας πιέζει ο χρόνος

Tweet
Share
Tweet
Share

«Ο χρόνος πια μας πιέζει», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, μιλώντας στην «Real News».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup της Δευτέρας «θα διευκολύνει να υπάρξει γρήγορα και άλλη πρόοδος στις συζητήσεις».

Η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίζει την οικονομία της για να ευχαριστήσει τους δανειστές της, αλλά για να δημιουργήσει τις συνθήκες επιστροφής στην ανάπτυξη, ώστε οι επιχειρήσεις να αρχίσουν να επενδύουν και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ακόμη ο Πιερ Μοσκοβισί.

Στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε την εκτίμησή του ότι είναι θετική η δυναμική μεταξύ Θεσμών και Ελλάδας, καθώς από την καχυποψία που υπήρχε τους προηγούμενους μήνες, τώρα υπάρχει εμπιστοσύνη. «Ενώ νωρίτερα φέτος είχαμε παντελή έλλειψη συνεννόησης, τώρα επικρατεί μια αμοιβαία επιθυμία να εργαστούμε από κοινού για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι η λύση στα «κόκκινα» δάνεια είναι «κλειδί» για την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος, την εξυγίανσή του και την επαναφορά της ροής πιστώσεων στην πραγματική οικονομία.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ανέφερε ότι γίνονται «έντονες συζητήσεις», με στόχο να βρεθεί η φόρμουλα που θα προστατεύει μόνο τις πλέον ευάλωτες ομάδες και θα αντιμετωπίζει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Είμαι βέβαιος ότι μια κοινά αποδεκτή και λειτουργική λύση μπορεί να βρεθεί», κατέληξε.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman