ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, με τους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που κύρηξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με το "βλέμμα" στις επερχόμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ενώ οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχουν με στάσεις εργασίας.

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αποφάσεις που έλαβαν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι «αποτελεί πάγια θέση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων μας και να μη θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση , αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς».

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Οι συρμοί του μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως και τη λήξη της βάρδιας.

Τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο, λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Επίσης, ακινητοποιημένα στα λιμάνια θα παραμείνουν όλα τα πλοία εξαιτίας της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman